The Greenwood Tarot VS Elitserien

Hur kommer Elitserien säsongen 2012 – 2013 gå för de olika lagen i serien?

Jag ger mig på ett försök att helt ovetenskapligt, helt enkelt fråga en Tarot-kortlek. 😉

Jag blandar kortleken, väljer 12 kort. Ett för varje lag.

Dags att vända korten.

Hägern välkomnar gryningen. Ensam. Står vid passagen mellan liv & död, som en medlare för själens resa till andra sidan. Det tolkar jag som plats 9-10 i tabellen, “ingenmansland”… Kommer MODO se till att “peta ned” något lag ner mot “döden”?

Haren förknippas med våren, fertilitet, potential. Harar kan även förknippas med den “boxnings-ritual” som sker någon gång runt mars… Det borde innebära slutspel. Men var i tabellen placerar man sig? Det verkar vara ett ganska kraftfullt kort, men inte kraftfullast. Jag tolkar det som plats 3-4 i tabellen.

Intresant kort! Alla vet vilka sår HV71 läker. Målvakten Stefan Liv omkom i flygplansolyckan förra året. Efter läkningsperioden uppnår man “helhet”. Men det krävs tålamod, och lugn. Jag tolkar detta kort som att HV71 ännu inte är där, men växer. Plats 5-6 i tabellen, samt att man “växer” i slutspelet?

När jag gjorde samma sak 2011, så fick Djurgården detta kort. Då hamnade de i kvalserien och åkte ut. Innebär detta att Växjö kommer gå samma öde till mötes? Kamp för dominans, i botten av tabellen?

Månen. Passage där själen vandrar. Midvinter, tanke blir till verklighet… Inre transformering, medvetenhet, någonting påbörjas… Återfödelse. Oxen kan innebära ett “offer”. Även här finns Hägern med. Jag tolkar detta som att Linköping kommer att placera sig precis ovanför eller under MODO i tabellen. Troligtvis ovanför, eftersom detta är ett kraftfullare kort. Det borde innebära plats 8 i tabellen.

Skellefteå fick detta kort, när jag drog kort på detta sätt 2011.  Det är ett kraftfullt kort. Polaritet, harmoni, balans, vänskap. Polariteten kan dock variera. Innebär detta att Brynäs slutar 2:a i tabellen, tar sig till Final och förlorar?

Det här ser inte lovande ut, eller? Sorg. Dags att hedra det som är dött. Sörja det som försvunnit, samt lära sig av erfarenhetern att låta någonting gå förlorat…Tacka för minnen, samt komma till ro med ens förflutna.
Det här är svårtolkat… Vad förlorar Rögle? “Lagkänslan” efter att ha gått upp till Elitserien? Handlar det mer fysiskt om en person som “kommer förloras”? Jag tolkar detta kort som att Rögle kommer att hamna under kvalstrecket. Plats 11-12.

En stadig stabil grund att stå på.  Uppkomst av liv. En fast punkt att utgå från och planera från. Detta tolkar jag som att Timrå inte hamnar under kvalstrecket, men inte heller i slutspel. Plats 9-10 i tabellen, tillsammans med MODO.

Återförening. Vad kommer att “återförenas” med Frölunda? En tidigare spelare? Tillgivenhet & en situation som kan ha tagit lång tid att “få till” eller “lösa”. Erkännande av återuppväckta förfäders minnen. Laget har inför säsongen tappat nyckelspelare. Kommer någon spelare tillbaka? Kan kortet innebära att laget förenas, dvs växer sig kraftfullare? Det här verkar inte vara något speciellt kraftfullt kort, så jag tolkar det som att Frölunda hamnar på plats 6 i tabellen, som kortets valör tyder på…

En förälder lär vidare kunskap, färdighet, visdom till sitt barn. Det här tyder på någon slags generationsväxling? Svårtolkat kort. Det är låg valör på kortet. Var hamnar Luleå i tabellen; 6-7?

Engagemang, hängivenhet. Balans. Krigaren använder sitt vapen, bågen, till att “spela musik”. Kortet verkar tala om en stabilitet. Innebär detta att Färjestad återigen tar sig till Semifinal i slutspelet? Vad säger kortet om tabellplacering? Kortets “färg” är Arrow, likadant som Luleå. Dock är detta kort nr 9 istället för Luleås 10. Ur ett tabellperspektiv, innebär detta att Färjestad hamnar precis ovanför Luleå?

Återigen ett “arrow”-kort. Men här har vi självaste bågskytten som skjuter iväg pilarna. Soluppgång, Eld, kreativ energi och inspiration. Gryningen till ett nytt äventyr, fyllt av potential. Kan även tyda på förbättrade förhållanden (förhållanden till andra personer eller ting). Peka tydligt på ett mål du vill nå, tala om hur och varför du vill nå det. Fyll ditt koger med all talang, kunskap och kunnande du har. Spänn bågen av brinnande guld, med pilar av längtan. Ta ett djupt andetag, var lugn, Det är dags för din själ att flyga. Det här är ett kraftfullt kort, som dessutom pekar på en tidsperiod nära Vårdagjämning. Det är då slutspelet brukar vara igång i Mars månad. Med det här kortet, så skulle jag säga att AIK hamnar på plats 1 i tabellen, samt även kommer långt i slutspelet. Kanske till och med vinner?

Tabelltipp:

 1. AIK
 2. Brynäs
 3. Skellefteå
 4. Färjestad
 5. HV71
 6. Frölunda
 7. Luleå
 8. Linköping
 9. MODO
 10. Timrå
 11. Växjö
 12. Rögle

Slutspelstipp:

Kvartsfinal:
AIK – Linköping
Brynäs – Luleå
Skellefteå – Frölunda
Färjestad – HV71

Semifinal:
AIK – Brynäs
Skellefteå – HV71

Final:
AIK – HV71

Tags: , , ,

3 Responses to “The Greenwood Tarot VS Elitserien”

 1. jema Says:

  Oh en Greenwood!
  Nu vann ju Skellefteå 😀
  Du får göra en ny läggning snart för denna säsong!

  • Malingo Says:

   OK, jag tar och gör en ny läggning den här veckan 🙂

   • jema Says:

    Kul, jag ska göra en jag med. Har aldrig testat förr och kan inte så hemskt mycket om hockey men det kan ju funka ändå!

    ps. om du nånsin vill sälja din Greenwood….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: